Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

пʼятниця, 3 квітня 2015 р.

Італійська паска



Інгредієнти
  • мука - 650 гр
  • сухі дріжджі - 15 гр (або свіжі - 45 гр)
  • вода тепла - 80 мл (не тепліше 43 градуси)
  • молоко тепле - 120 мл (не тепліше 43 градуси)
  • яйця - 4 шт.
  • жовтки - 3 шт.
  • цукор - 130 гр
  • ванільний цукор - 1 ст. лож.
  • масло вершкове - 170 гр
  • сухофрукти і цукати (на ваш вибір ізюм, курага, інжир) - 300 гр
  • цедра 1 лимона
  • цедра 1 апельсина




2
Половину дріжджів заливаємо теплою водою і розмішуємо до повного їх розчинення. Додаємо 80 гр муки усе добре вимішуємо і залишаємо опару на 30 хв в теплому місці. Накрийте посудину рушником.

3
Залишки дріжджів заливаємо теплим молоком і розмішуємо щоб вони розчинилися. В окремій посудині муку розтираємо з маслом.

4
2 жовтка ( 1 залишаємо для змащування верхівок панеттона ), яйця, цукор, ванільний цукор змішуємо в блендері. Добавляємо опару і зуміш дріжджів з молоком, усе повільно розмішуємо.

5
Тепер додаємо сюди ж суміш муки з маслом і замішуємо тісто. Додаємо цукати, сухофрукти і цедру. Знову замішуємо і викладаємо в посудину змазану маслом. Накриваємо рушником і залишаємо тісто щоб підійшло. Ставимо в тепле місце, тісто повинно збільшитися в розмірах в два рази.

6
Тісто яке вже достатньо підросло приминаємо руками і ділимо на 3 частини. Форми для запікання змазуємо маслом і присипаємо мукою, викладаємо туди панеттоне і залишаємо щоб підійшло ( збільшилося в два рази ).

7
Змазуємо тісто жовтком і робимо маленькі надрізи зверху ножем у вигляді хреста.

8
Випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 10 хв. Тоді зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо близько 30 хв., щоб паски зарумянилися. Перевіряйте готовність тіста дерев'яною шпажкою, коли вона буде виходити сухою ваші панеттоне готові.
Коментарі

Немає коментарів:

Дописати коментар