Інгредієнти
- мука - 650 гр
- сухі дріжджі - 15 гр (або свіжі - 45 гр)
- вода тепла - 80 мл (не тепліше 43 градуси)
- молоко тепле - 120 мл (не тепліше 43 градуси)
- яйця - 4 шт.
- жовтки - 3 шт.
- цукор - 130 гр
- ванільний цукор - 1 ст. лож.
- масло вершкове - 170 гр
- сухофрукти і цукати (на ваш вибір ізюм, курага, інжир) - 300 гр
- цедра 1 лимона
- цедра 1 апельсина
2
Половину
дріжджів заливаємо теплою водою і розмішуємо до повного їх розчинення. Додаємо
80 гр муки усе добре вимішуємо і залишаємо опару на 30 хв в теплому місці.
Накрийте посудину рушником.
3
Залишки
дріжджів заливаємо теплим молоком і розмішуємо щоб вони розчинилися. В окремій
посудині муку розтираємо з маслом.
4
2 жовтка ( 1
залишаємо для змащування верхівок панеттона ), яйця, цукор, ванільний цукор
змішуємо в блендері. Добавляємо опару і зуміш дріжджів з молоком, усе повільно
розмішуємо.
5
Тепер
додаємо сюди ж суміш муки з маслом і замішуємо тісто. Додаємо цукати,
сухофрукти і цедру. Знову замішуємо і викладаємо в посудину змазану маслом.
Накриваємо рушником і залишаємо тісто щоб підійшло. Ставимо в тепле місце,
тісто повинно збільшитися в розмірах в два рази.
6
Тісто яке
вже достатньо підросло приминаємо руками і ділимо на 3 частини. Форми для
запікання змазуємо маслом і присипаємо мукою, викладаємо туди панеттоне і
залишаємо щоб підійшло ( збільшилося в два рази ).
7
Змазуємо
тісто жовтком і робимо маленькі надрізи зверху ножем у вигляді хреста.
8
Випікаємо в
духовці розігрітій до 200 градусів протягом 10 хв. Тоді зменшуємо температуру
до 180 градусів і випікаємо близько 30 хв., щоб паски зарумянилися. Перевіряйте
готовність тіста дерев'яною шпажкою, коли вона буде виходити сухою ваші
панеттоне готові.
Коментарі
Немає коментарів:
Дописати коментар