Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

неділя, 7 травня 2017 р.

Проведення тижня екології у Дубенському НВК «школа-гімназія»

Однією з умов широкого ознайомлення учнів з розвитком та досягненнями біології, екології , хімії, реалізацією  природничої  освіти є єдність класної, позакласної і позаурочної роботи. Серед перечислених  форм саме позакласна робота базується на основі інтересу і самодіяльності школярів, краще сприяє розвитку їх творчих здібностей

Згідно річного плану роботи школи та з метою розвитку творчих здібностей  учнів, у школі з 24.04.2017 – 28.04.2017 проводився Тиждень екології.


Мета:  активізувати роботу вчителів біології, хімії, фізики та географії  ознайомитись з активними формами роботи, вивчити методики викладання, проведення цікавих нестандартних уроків, застосування інноваційних методів і технологій навчання, висвітлення кращого досвіду вчителів, зацікавити і спонукати дітей до вивчення предметів природничого циклу.
Тиждень екології в школі надає можливість вийти за межі стандартного уроку  і сконцентрувати увагу  на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом тижня учні мають можливість  перевірити свої знання  та поглибити їх , не менш важливою  є можливість розвитку навиків спілкування учнів  при групових формах роботи. Школярі вчилися  працювати в команді  та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією творчого потенціалу.

Під час екологічного тижня мною , як вчителем хімії, були проведені наступні заходи:

9-ті класи – Квест-гра « Екологічний квест»
8-мі класи – гра «Знати та вміти»
10 клас – Презентація-гра « Екологічний квест»
6 клас – виховна година « екологічна гра «Людина і природа»

 9-ті класи проходили різні станції, де мали виконувати різні завдання ( спортивний лабіринт, чорний ящик, далі,далі…, інформаційна компетентність)  . За результатами гри перемогу виборов 9-М клас .









8-мі класи вивчали хімічну лабораторію, проводили демонстрацію досліду, приймали участь  у конкурсах «хімічні-ясновидці», хімічна пантоміма, зашифровані слова, упізнай мене, вікторина « Назви хімічних елементів».  За результатами гри перемогу виборов 8-М клас .



















10-тий клас показував свою обізнаність в питаннях не лише з хімії, но і  з екології, біології. Учні були активними, показали гарні знання з різних предметів.


Для учнів 6-М класу були запропоновані завдання – Вгадай хто це і де  живе ? , чорний ящик, розшифрувати літопис, так чи ні і так далі. Учні гарно справились с завданнями , цікаво провели час.

Загалом, тиждень був насиченим, цікавим, пізнавальним. Найактивніші учасники були нагороджені гарними оцінками.



                              Дякую всім за участь в заходах !!!

      


Коментарі

Немає коментарів:

Дописати коментар