Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

субота, 17 січня 2015 р.

Який посуд вибирати



Сьогодні кожен поважний магазин господарчих товарів пропонує на вибір багато каструль. Яку вибрати?
Тефлонову не варто, уже достеменно відомо про шкідливий вплив тефлону на організм людини. Алюмінієва не іржавіє, не боїться різких коливань температури. Правда, вона реагує на сіль, соду та кислоту, від яких псується.
Не варто використовувати її для зберігання продуктів та варити кислі страви.
Емальований посуд гігієнічний, легко миється, не реагує на склад страви. Недоліком його лише те; що він тріскається від ударів та перепадів температури. Такий посуд не можна шкрябати ножем, терти піском чи наждаком.
Неіржавіючий сталевий посуд придатний для приготування рідких страв та їх тривалого зберігання.
Чавунний посуд використовується переважно для смаження та тушкування. Чорний чавун має шерехату поверхню, тому потребує дбайливого догляду, аби не виникла корозія металу.
Латунний посуд придатний лише для кип'ятіння води й приготування джемів і варення.
Керамічний посуд найкращий для духовки. Але його не можна ставити в гарячу духовку або на холодну поверхню з гарячою стравою: лопне.
У глиняному посуді не можна довго тримати жир. Порожній глиняний посуд треба тримати відкритим, щоб він не набув неприємного запаху.
Жаростійке скло боїться різких коливань температури: воно може лопнути.
Вибір за вами!

Коментарі

Немає коментарів:

Дописати коментар